Gazduirea paginii web

Pagina principala   Curs Laborator Proiect

<< Site design De lucrat >>

1. Dupa ce ati creat pagina web, pentru a fi vizibila de oriunde din lume, trebuie transferata pe un server web de pe Internet. Exista multe firme ISP care ofera acest serviciu, numit gazduirea paginii web (web hosting). O alta varianta este de a transfera pagina web pe un site care ofera gazduirea paginii web pe gratis, in schimbul includerii unor reclame pe pagina Dvs. Una din aceste situri web este:

Geocities

Cei care au cont pe Yahoo pot accesa contul Geocities cu acelasi nume utilizator si parola. Spatiul alocat pentru pagina web este de 15M, si adresa paginii web este:

http://www.geocities.com/Yahoo_ID

2. La adresa de mai jos gasiti o lista de site-uri, care ofera gazduirea paginii pe gratis, puteti cauta intre aceste adrese in functie de ce spatiu de alocare doriti (1, 5, 10, 25, 50M), in ce limba sa fie gazduirea paginii, daca upload-ul poate fi facut prin browser sau cu client separat etc.:

FreeWebspace

Alte adrese de hosting:

AS - in domeniul ro , Prohosting , Freeservers

3. Puteti gazdui pagina web si pe server-ul catedrei de Electronica si Calculatoare (vega). In acest caz in contul personal trebuie sa creati un director numit webdocs, care sa aiba drepturile minimale:

drwx--x--x

In cadrul acestui director daca creati subdirectoare, acelea trebuie la fel sa aiba drepturi minimale de executie pentru grup si ceilalti, iar fisierele drept de citire. Pagina de intrare trebuie sa aiba denumirea de index.html, index.htm, sau in cazul in care folositi si limbajul PHP index.php. Adresa paginii web va fi:

http://vega.unitbv.ro/~nume_utilizator

Important: Atunci cand creati pagina web, nu uitati ca in cazul gazduirii paginii pe un server Unix, acesta face diferenta intre caractere mici si majuscule. Deci nu este acelasi lucru daca faceti referire la un fisier numit index.html sau Index.html sau Index.HTML. Cel mai sigur mod de lucru este ca numele fisierelor si al imaginilor sa le scrieti intotdeauna cu caractere mici, si in momentul inserarii unui link sau imagini la fel sa aveti grija ca totul sa fie scris cu litere mici.

Inregistrarea unei pagini la motoare de cautare

Dupa ce ati rezolvat problema gazduirii paginii web, pentru ca o pagina sa fie gasita de serverele de cautare poate fi inregistrata pe cele mai importante servere de cautare. La adresa de mai jos aveti sfaturi cum sa definiti cuvintele de cautare (prin tag-ul META in antetul paginii web) pentru ca pagina sa fie gasita, si este descris modul in care trebuie sa va inregistrati pagina. De asemnea legaturi la pagini unde va puteti face inregistrarea la diferite servere de cautare:

Ghid pentru inregistrare

Cateva adrese utile

La adresele de mai jos gasiti diferite icoane, texturi pentru fundal, etc. pentru a le include in pagina web:

Alte adrese pentru HTML, CSS, Javascript:

Index al elementelor HTML si CSS, foarte bine organizat, si usor de cautat.

Webreference, pentru Javascript-uri

DynamicDrive, pentru introducere de elemente dinamice

Javascript Kit

<< Site design De lucrat >>